"Sütés nélküli" piskótatekercs
sponsored links
Még mielõtt valaki azt hinné, hogy egy nyers piskótatekercsrõl lesz szó, inkább elmondom, hogy ez annyiból sütés nélküli, hogy nem nekem kellett megsütni :) Hát jó is ez! Ugye ti is így vagytok vele? Ezúttal Édesanyám került fakanálközelbe a blogon. Azt mondta feltehetem. Szóval övé az érdem, én csak ettem és gyorsan kattintottam párat, még mielõtt ezt az utolsó hármat is felfaltam volna.
Biztos mindenkinek van kedvenc süteménye. Én sokáig azt hittem, hogy nekem nincs, mert én mindenevõ vagyok desszert téren. Régebb hol a négerkocka, hol a darázsfészek vagy a kétszínû kifli volt az amit kértem, ha Besztercére utaztunk. De az elmúlt egy-két év már mindig a barackos piskótatekercsrõl szólt. Szóval Õ lett az abszolút kedvenc. Aztán már annyira, hogy ahányszor szüleim jönnek már biztosra veszem, hogy Édesanyám hoz egyet. Jól meglepõdnék ha következõre nem hozna!
A klasszikus recepthez képest a kedvemért változtatott nem is olyan régen. Belecsempészett nádcukrot és teljes kiõrlésû lisztet. Szerintem sokkal jobb lett! Puhább, nem szárad ki napokkal késõbb sem (ezt csak akkor tudtuk meg, mikor utaztatta, különben ritkán kerülgetjük ezt napokig!)
Hozzávalók (1 tekercshez, 28*40 cm-es tepsibe):
5 tojás
1 ek víz
3 ek nádcukor
2 ek cukor ...